Wat heb ik gemist van Nederland?

Zoals je kon lezen, zat ik een poosje in Engeland. Daarbij ben ik ook geen enkele keer terug gegaan naar Nederland. Ondanks dat Engeland maar een uurtje vliegen is, mistte ik toch wel aardig wat dingen van Nederland.

 Natuurlijk mistte ik mijn familie. Hier in Nederland is er altijd wel wat, zo heb ik ook een aantal etentjes gemist en moest ik alles volgen via snaps van nichtjes en zusjes. Stiekem mistte ik het gemak van thuis dat mijn moeder altijd voor mij kookte en boodschappen wordt gedaan.

In Amsterdam is voor mij alles heel dichtbij, station Arena is een kwartiertje lopen, Albert Heijn zo’n paar minuutjes. Binnen no time ben ik in Utrecht met de trein of 20 minuten met de metro ben ik in de stad. In tegenstelling tot Brighton, daar moest ik voor alles redelijk ver reizen eigenlijk. Natuurlijk is Engeland ook een slag groter dan Nederland in het algemeen.

Ik mistte in Engeland, gezond/vers eten. Hier in Nederland is het heel gewoonlijk dat je ergens bij een bakkerij in stapt en een lekker belegd broodje haalt. In Brighton was dat een beetje moeilijk te vinden, iets waar ik redelijk wel moeite mee had, want je wou niet weer naar de Burger King of de donutzaak.

Kaas in Engeland is niet te vreten. Tevens is de kaas ook goed chemisch, wij hadden een pak ”Gouda” kaas gekocht, in hoop op een stukje Nederland. We hadden 1 plak eruit gegeten en voor de rest was die aan het chillen in onze koelkast. Na 4 weken zaten er nog steeds geen sporen van schimmel.

Dit zijn de dingen die ik echt mistte toen ik weg was. Uiteraard mistte ik mijn vrienden ook maar die sprak ik best vaak via whatsapp. Dus dat telde niet zo mee. Wel mistte ik het gebruiken van euros, want elke keer omrekenen was best een gedoe.

x dana

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge