wordpress Time management like a boss! | Universe of Dana

Time management like a boss!

blogspiratie 2
Iedereen klaagt wel eens waarom een dag maar 24 uur heeft, nooit genoeg om hun al hun taken te voltooien…Vandaag tips and tricks om ineens veel tijd over te houden op een dag, hatseekeee daar gaan we!

Agenda

Jouw agenda is jouw beste vriend in time management. Hierin staan al je afspraken, deadlines, werktijden etc. Aan de hand van jouw dag indeling kan je inplannen wat je die dag allemaal kan doen. Maak wel realistische planningen om teleurstellingen te voorkomen.

time management 3

Overzicht houden

Maak een lijst, met wat je allemaal nog moet doen, dan vergeet je in ieder geval geen dingen en mis je ook geen deadlines. Zou erg zonde zijn als je ineens een stuk meer moet betalen voor je H&M rekening omdat je het vergeten was. Dit geeft je ook een rustgevend gevoel, na het afmaken van je lijst heb je het ”volgens mij ben ik iets vergeten” niet meer!

Tussenuren/pauzes

Als student zijnde heb ik nog best wel wat tussenuren, pauzes heb ik niet echt meer. Meestal duren mijn tussen uren rond de 1,5 uur. Genoeg om heel wat dingen te voltooien. Beantwoord die ene 5 mailtjes die je al een paar dagen aan het uitstellen bent, die 2 broeken die je nog moet terugsturen, maak een school opdracht dat je maar een half uurtje in beslag neemt. Pauzes zijn uiteraard wat korter, maar daarin kan je prima wat mailtjes beantwoorden, een leuke verjaardagskaart schrijven voor een goede vriendin etc.

Vooruit werken

Sinds ik op de HBO zit is dit echt een hemel voor mij, vooruit werken. Daarmee hou ik tijd over en ook nog genoeg tijd om je cijfer op te krikken. Begin vroeg zodat je nog ruim de tijd heb tussen het finishen en inleveren. In die periode heb je sowieso nog les van dat vak, daarin kan je de docent vragen of hij/zij een kijkje kan nemen in jouw document zodat je cijfer omhoog kan gaan 😉

Nuttige breaks

 Tussen het uitvoeren van je taken moet je ook pauzes nemen, ook die kan je nuttig maken. Loop eens naar de brievenbus buiten, om die ene kaart in de bus te gooien voor een goede vriend. Win win situatie, beetje bewegen, frisse neus en je kan weer iets van je to do lijst afstrepen. Natuurlijk kan je ook je hond uitlaten in je pauze, neem je koffie of thee mee in een thermoskan, broodje erbij. Hond blij, jij blij.

time management 2

Organized

Niets is fijner dan georganiseerd werken. Zo werkt dat veel makkelijker en raak je ook geen dingen kwijt. Ben je bezig met een stapel papieren? Stop ze in een mapje, L hoesje, doe er een paperclip op of andere manieren om alles bij elkaar te houden. Label dingen, dan is het ook veel makkelijker om dingen terug te vinden. Op je computer/laptop, deel je mapjes in per schoolvak bijvoorbeeld. Geef de bestanden ook hun daadwerkelijke naam, zoals ”sales assignment complete version”. Dit bespaard je ook een hele hoop ellende, wat als je ineens per ongeluk de verkeerde opstuurd…

Be prepared

Voorbereidingen zijn een must. Ben je van plan om later op de dag aan een bepaald schoolproject te werken. Print in je nuttige breaks de documenten ervoor uit. Moet je de volgende dag vroeg op? Zet alles klaar, kleding, de spullen, laptop opgeladen en wat je allemaal nodig hebt.

Dit zijn mijn tips and tricks, hier heb ik echt heel veel aan gehad. Nu heb ik zelfs dagen dat ik mij verveel omdat ik alles al heb gedaan.

Hoe zit het met jouw time management?

x dana

You may also like

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *