wordpress Superfood my ass! | Universe of Dana

Superfood my ass!

superfood 1       bron: weheartit

Ik heb volgende week een toetsweek, de belangrijkste toetsweek, want dit is mijn laatste kans om al mijn cijfers omhoog te halen. Vandaar de afwezigheid, maar dit artikel kon ik niet laten. Lijnzaad, goji bessen, advocado, tarwegrassapjes en noem die hele mikmak maar op. Ongetwijfeld heb je vast wel iets van het nieuws meegekregen dat het veel over ‘superfood’ gaat.

superfood 2
bron:weheartit

Zo verscheen er afgelopen week of een week daarvoor op de Girlscene website dat 1 op de 5 tienermeisjes(!!!!) bezig is met obsessief gezond eten. Een kleine rekensommetje, op mijn school zitten 1073 meisjes en 574. Ik rond het aantal meisjes af op 1100/5= 220 meisjes zouden dan ongeveer obsessief bezig zijn met gezond eten. Bij mij op school heb je 5 deelscholen, in elk deelschool zitten er ongeveer 250-300 mensen, het aantal meisjes dat obsessief bezig is met gezond eten bijna een hele deelschool vult.

superfood 3 
bron: weheartit

Superfood is ineens een hype geworden, overal zie je foto’s verschijnen van hun ontbijt met allerlei noten, fruit, yoghurt, havermout etc. Om eerlijk te zijn: waar haal je je tijd vandaan in de ochtend!? Ik blijf liever een kwartier langer in mijn nest liggen dan een kwartier eerder opstaan om dat hele zooitje voor te bereiden. Overigens zien de ontbijtjes er soms echt tof uit. Vaak worden er recepten gedeeld op blogs, nog een keer eerlijk zijn: dat zijn artikelen die ik altijd, maar dan ook altijd, oversla. Ten eerste kan ik niet koken en ten tweede zo’n voedsel liefhebber ben ik nou ook weer niet. Soms zie ik mensen op school met allemaal bakjes van dat soort dingen, ik denk van: hoelang heb je hier over gedaan in de ochtend/avond!? Geef mij maar een broodje ossenworst, daar ben ik zeer tevreden mee.

super food 4
bron: weheartit

Smoothies, dit vind ik weer niet zo erg. Verzamel wat fruit, gooi ze in je blender en je bent klaar. Een lekkere fruit dosis, kan nooit mis zijn want die vitamientjes zijn hard nodig met dit weer. Integendeel tot de tarwegras sappen of andere groene sappen die een beetje teveel van het goeie zijn. ”Probeer een shot tarwegras sap, hartstikke goed voor je!” als je een keer een leuke eettentje in gaat of bij een chique sportclub gaat heb je vast wel opgemerkt dat zij mooi inspelen op de superfood hype. De sapjes op de foto van hierboven zou ik zo graag willen drinken, maar voor die groene sappen ren ik weg! Doei hè!

super food 5
bron: weheartit

”Hierin zitten veel E-nummers en al dat soort dingen.” Die ken je ongetwijfeld ook, een persoon die hele geobsedeerd is met voedsel dat ze letterlijk elk E-nummertje kent. Erg leuk allemaal, maar op werk ga je toch gewoon voor een beker cup-a-soup, wie heeft tijd om in die 3 minuten dat je even een kleine pauze houdt een hele soep gaat voorbereiden!? Weet je wat, ik drink wel lekker door, ik heb gister dus een 10-pack cup-a-soup tomaat gekocht and I like it!

super food 6
bron: weheartit

Superfood my ass, ik ben niet bezig met die hele super food gebeuren zoals je kunt lezen. Ik geniet maar nog eventjes na van een heerlijke kop cup-a-soup tomaat. Deze snacks hierboven vervang ik niet voor een wortel, komkommer, asperge, handje noten en weet ik veel wat nog meer gezond is. Ik eet gewoon normaal, simpel ontbijtje met brood en een kop koffie, op school wat eten in de pauze meestal brood en avondeten gewoon een normale portie met genoeg groente en als afsluiter fruit. Hier en daar eet ik ook gewoon ergens anders zoals sushi en spaghetti van Vapiano. Niks mis mee!

Nu ben ik heel erg benieuwd naar jullie mening over super food, hoe denk jij erover?

x dana

You may also like

1 comment

  1. Ik snap je echt heel erg goed! Ik vind het vaak wel een beetje te overdreven. Maar ik heb het eerlijk gezegd ook nog niet uitgeprobeerd. Misschien moet ik toch een poging wagen.
    Liefs, Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *