wordpress Een stapje terug doen is oké | Universe of Dana

Een stapje terug doen is oké

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Onlangs kon je lezen in mijn persoonlijke update dat eigenlijk alles wel goed gaat. Op alle gebieden gaat het wel prima, maar toch merkte ik dat het veel te chaotisch is en het redelijk aan mij knaagt. Daarom besloot ik om een stapje terug te doen met allerlei dingen.

Sinds ik terug ben van Brighton ben ik alleen maar bezig geweest. Waarom? Ik wou mij volledig storten op mijn carrière. Op zich is daar niks mis mee, maar het was ook een soort toevluchtsoord om niet te denken aan wat er allemaal was gebeurd in de maanden ervoor. Sindsdien zocht ik allerlei activiteiten om bezig te blijven en dat eist gewoon zijn tol. Dus ik neem een stapje terug op allerlei gebieden.

Bloggen

Bij het bloggen heb ik soms momenten waar ik ineens heel veel kan uitschrijven, foto’s bewerken en foto’s maken. Dat soort momenten vind ik echt heerlijk. Soms voelt het ook als een soort verplichting om iets online te zetten. Dit heb ik nu los gelaten, het is niet meer ”moeten”. Als soms een post later online komt dan gepland kan ik ermee leven.

School

Jammer genoeg kan ik geen stapje terug doen met school en stage. In tegendeel juist, ik moet nog harder gaan werken om 2 herkansingsvakken te halen voor 5 februari omdat ik anders niet mag starten met scriptie schrijven. Dit gaat heel erg zijn tol eisen, want zo moet ik na stage flink door studeren voor finance in de avonden.

Werk

Ik ben minder gaan werken. Naast stage help ik ook nog mee bij mijn ouders maar dat is normaal. Buiten dat om werk ik ook nog voor Trajan, ben ik gastdocente voor Student in de Klas en sta ik op open dagen van de HvA. Ik heb bij alles een stapje terug gedaan. Nu werk ik veel minder dan voorheen, simpelweg omdat ik nog op z’n minst 1 dag in de week vrij wil hebben.

Privé

Op het gebied van privé doe ik nu ook alles rustig aan, hier en daar afspreken met vrienden en vriendinnen. Ik wil ook weer volop sporten. Uiteraard wil ik nog een paar reisjes bij plannen, maar voor het einde van 2017 lukt dat niet meer. Nu voel ik mij ook minder schuldig als ik een hele avond na stage niks meer heb gedaan van mijn to do list. Dat heb ik ook los gelaten, want het moet gewoon kunnen. Op het gebied van relaties is er niks nieuws, ik ben nog steeds single. Wel merk ik, dat ik een beetje bij beetje meer open sta voor een nieuwe relatie na wat er was gebeurd in de vorige. Dat hele gebeuren had ik toch wel weggestopt in de afgelopen half jaar.

Ik ben meer dan alleen een workaholic, die elk moment van de dag iets moet doen. Uiteindelijk moet je toch een stapje terug doen om niet overspannen te raken. Dit is zeker een probleem in de maatschappij geworden. Onlangs las ik er nog over op het NOS, die verhalen zijn eigenlijk best wel heftig om te lezen/zien en zeker omdat het leeftijdsgenootjes zijn. Zelf heb ik dit wel in de hand, maar er zijn genoeg mensen die in zo’n nare situatie terecht komen.  Ik wil jullie echt meegeven om voor jezelf te zorgen en vooral te luisteren.

x dana

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *