wordpress REIZEN | China | Universe of Dana

REIZEN || China

china 1 Paar dagen nadat ik aankwam in Hong Kong hebben we de trein gepakt naar vasteland China. Hier waren we praktische geïsoleerd van het echte leven. Geen enkel vorm van social media was beschikbaar, gelukkig bestaan er apps die de blokkade opheffen.Ik verbleef bij mijn oom en ging daarna door naar mijn nichten! Let’s go mainland China!


china 2
In China heb ik uiteraard ook Mac Donalds geprobeerd, hier hadden ze een echt een lekkere minion mc flurry. Het ijs was geel maar had zo’n lekker smaak beetje koffie, koekjes en bastogne smaak. Daarnaast nam ik nog een vreemd drankje, het had lichte thee erin met een mix van sprite en appel.

Dit was de lekkerste ice tea die ik ooit heb gedronken, groene thee met passievrucht en limoen! Dat laatste bord is duif, heel weinig vlees zit eraan maar was wel lekker. Verder heb ik heel vaak gans gegeten, iets wat daar heel normaal is.
china 3
We verbleven bij mijn oom in zijn nieuwe huis, dat is in Dongguang en dan de plaats Fenggang. Zijn huis staat in een privé villa wijk, zijn hele huis is van marmer. Het was zo mooi, alles was gewoon mooi! Dat was het uitzicht vanaf mijn kamer. Het leek net sims. In het huis ernaast hadden mensen kippen. Wat voor een klote beesten zijn dat, hele dag maken ze herrie….
china 4
Niet zo ver van mijn verblijfplaats, ligt het dorpje waar ik van afstam. Huangdong heet het. Hier liet een neef van de familie ons alles zien. Dat is de man in het wit op de 3e foto. We bezochten het oude huis waar mijn opa met zijn ouders hebben gewoond. Hier hangen ook nog foto’s van de ouders en grootouders van mijn opa. We hebben allemaal dezelfde neus en mijn opa leek sprekend op zijn vader.
china 5
Na het bezoeken van Huangtong gingen wij door naar Shenzhen, Sha Tou Jiao. Hier verbleven we bij Kerensa. Dat is de uitzicht vanaf haar balkon aangezien ze op 26 hoog woont. Onder haar huis loopt de grens tussen China en Hong Kong. De dag erna hebben we rond gelopen in de buurt en zag we de een vliegdekschip dat van het voormalige Sovjet Unie was genaamd Minsk.

Dat waren mijn dagen in China, hier heb ik ook veel foto’s geschoten. Daarnaast heeft Kerensa mijn nicht ook nog gevlogd, dus zie hem hier! Mocht je de foto’s in het groot willen dan kan je mij altijd mailen!

x dana

You may also like

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *