wordpress Het leed dat de dochter van heet..... | Universe of Dana

Het leed dat de dochter van heet…..

het leed dat de dochter van heet 1Dit artikel stond al langer in mijn ‘te schrijven’ lijstje, elke keer stelde ik het uit. Misschien omdat het niet dramatisch genoeg is. Totdat vorig week de druppel was. Ik ben geen dochter van een zanger of een acteur. Wel van een man die al bijna 20 jaar in een eetzaak runt op de Dappermarkt in Amsterdam Oost. Hierbij komt veel leed kijken, veeeeel meer dan je denkt!

Ik ben min of meer opgegroeid in de zaak, dus klanten kennen mij al jaren. Van een kleine dondersteen tot een HBO studente. Op zich niks mis mee toch? Niet als je elke keer krijgt te horen: oooooh je bent zo groot geworden! Hoe oud ben je nu? Wat voor studie doe je? Jij bent de oudste toch? Ga je later de zaak overnemen? Dit hoor ik minimaal 5 keer op een dag. Lees: ik ben daar ongeveer 6 dagen per week.

Dat is het minder erge gedeelte. Nu komen the worst things. Ik word vaak op straat na geroepen door buren en andere eigenaren van zaken met: mini Leo! Kleine Leo! Well…Guess hoe mijn vader heet. Zodra je klanten ziet wil je zo snel mogelijk weg duiken, soms lukt dat gewoon iet en dan ben je verplicht om iedereen te groeten. Meestal gebeurd dat op momenten wanneer je alles behalve charmant er uit ziet of het zijn vervelende klanten. Ik kan wel een waslijst maken aan vervelende klanten.

Zo is er een man die best creepy is, stelde zich voor met een slap handje. Mij in de gaten houdt in de zaak. Je voelt gewoon zijn ogen branden. Worst part: mijn vader laat zijn haar door hem knippen. WHYWHYWHY?!?!?!!? Een keer ging het wel erg ver. Ik zag hem staren maar ik draaide mij om broodjes te maken, dan kijk je praktisch naar mijn achterhoofd. Enjoy that sight meneer. Vervolgens moest ik zijn bestelling afgeven, hoor je dit ” hey you have some make up on today!”. Sir, do me a favor and sodemieter op. Rare snater ook.

het leed dat de dochter van heet 2Afbeelding van Nickelodeon.

Afgelopen week deed er nog een incident voor. Een vrij hysterische vrouw stapte in dezelfde tram maar verschillende haltes, alleen ging ze voor mij zitten. Ik had zo’n medelijden met die jongen naast haar. Ze ging helemaal een gesprek voeren over die jongen zijn haar en de halve tram hoorde het. Daarna betrok ze een andere jongen erbij ook over zijn haar. Ik maar hopen dat ze zich niet omdraaide en mij herkent. Ik wil absoluut geen schande pakken in de tram. Toen ik bij mijn halte was, sprinte ik de tram sneller uit dan Dafne Schippers. Ik leek net Mr. Krabs toen ik zag dat ze instapte.

Ik kan nog veel meer opnoemen, maar dan wordt het een boek. Werkelijk kom ik overal mensen tegen, soms voel ik me een celebrity als ik over straat loop en iedereen groet mij. Het liefst blijf ik eigenlijk anoniem eronder. Ik geef nooit mijn naam weg eigenlijk en als het vreemde mensen zijn heet ik simpelweg ”Diana”.

x d(i)ana

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *