wordpress Friday Favorites | plannen en organiseren | Universe of Dana

Friday Favorites || plannen en organiseren

Glenn Cartens Peters, Unsplash

De laatste keer dat ik een Friday favorites had geschreven is een poosje(lees heel ver) terug. Toch merk ik dat ik vaak per week wel een aantal favorite dingen heb. Zo gaat het deze keer over plannen en organiseren, wat gebruik ik allemaal om alles bij elkaar te houden?

Ik kan je gelijk zeggen dat mijn agenda voor september zowat elke dag bezet is. Daarom kan ik ook niet wachten totdat het over is. Om deze geweldige chaos in controle te houden gebruik ik toch een aantal dingen ervoor. Ik moet er wel bij vermelden dat de onderstaande foto’s allemaal de app versie zijn van de tool en niet de desktop versie.

Google calendar:

Aangezien ik geen Mac Book heb, gebruik ik de kalender van Apple nauwelijks. Zelfs op mijn iPhone niet. Wel gebruik ik de Google calendar om al mijn agenda’s in 1 overzicht te gooien. Die kan ik dus zowel op mijn telefoon als laptop eenvoudig gebruiken. Hier onder zie je hoe mijn september eruit ziet. Ik heb alles ook een kleur gegeven, zodat ik weet wat waar bij hoort.

Wunderlist:

Ik vind dit echt een handige tool om to do lijstjes bij te houden. Deze kan je zowel op desktop als op een telefoon of tablet gebruiken. Tevens kun je de lijstje ook delen. Zo deed ik dat met boodschappen in Brighton. Daarnaast kan je ook deadlines/reminders eraan toevoegen. Het fijne is dat het met elkaar synchroniseert. Het is ook een tool zonder teveel poespas, wat het makkelijk maakt in omgang.

Schriftje/papieren to do lijstjes:

Alhoewel ik die twee tools gebruik om georganiseerd door het leven te gaan, gebruik ik nog steeds een schriftje of papieren to do lijstjes. In mijn tas ligt er altijd een schriftje. Daar klieder ik hier en daar wat to do items in maar ook inspiratie voor mijn blog of andere dingen die mij binnen schieten. Ergens vind ik het ook wel erg fijn om een papieren to do list te hebben en dat zijn voornamelijk taken in en rondom het huis, die ik in een paar dagen kan klaren.

Ik weet dat er allerlei fancy planners op de markt bestaan. Zelf vind ik ze erg mooi, maar ik merk toch dat ik ze minder snel erbij pak. Het scheelt ook een beetje slepen met spullen aangezien alles op mijn telefoon/laptop staat.

Wat gebruik jij voor het plannen en organiseren van dingen in jouw leven?

x dana

You may also like

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge