wordpress EINDEXAMEN! | Universe of Dana

EINDEXAMEN!

Fuck this shit. Just kidding I need to pass fuck_f583cb_4924978
bron

Samen met andere 198.000 leerlingen begin ik ook aan mijn eindexamen deze week. Voor velen is het vandaag al begonnen, zelf begin ik morgen pas. Voor mij is het niet de eerste keer dat ik examen doe, maar deze keer is het net een tikkeltje belangrijker vind ik. De rit van afgelopen 2 jaar was een aardige opgave maar ik heb bijna de eindstreep gehaald!! Vandaag vertel ik jullie alles over de afgelopen 2 jaar, ups and downs etc.

Ik herinner me nog erg goed hoe de eerste schooldag was op de havo, mijn schoolritme was totaal verdwenen doordat ik zo lang vakantie had gehad. Eerste schooldag begonnen we met een introductie, je leerde iedereen kennen(ook al kende ik mijn halve klas al). In de eerste paar weken werd je eigenlijk doodgegooid met lijsten wat je allemaal moet hebben gedaan voor het einde van het schooljaar en wat het andere deel is dat je in het volgende schooljaar kreeg. Ineens had je profielweken, je moest zoveel boeken lezen en voor een bepaalde tijd hebben gedaan. Het hele Montessori systeem is eigenlijk in de afgelopen 2 jaar helemaal vervaagd bij mij. Ik hou van zelfstandigheid maar ineens kreeg je huiswerk dat je dan de week daarop moest af hebben. Ik bereikte een punt waar ik bijna van school zou gaan om een beroepsopleiding te gaan doen. Er was een grote ‘maar’, wat ga ik dan studeren!? Daar had ik geen antwoord op, dus ik ging maar door met de havo.

Dit is mijn cijferlijst, hiermee ga ik mijn examens in. Op de mavo had ik hele andere vakken, maar die wou ik eigenlijk helemaal niet meer doen op de havo. Ik wil niet nog een keer een koeienoog open snijden etc. Dus ik had een totaal ander vakkenpakket wat eigenlijk gelijk staat aan een aardige achterstand qua kennis en ervaring. Ik kan je gerust zeggen dat ik bijna alle vakken haatte behalve Engels en economie. De rest van de vakken vond ik echt niks en achteraf heb ik wel spijt dat ik tekenen heb gekozen in plaats van informatica. Ik heb zoveel onvoldoendes gehaald, maar dan echt veel. Het waren absoluut geen milde onvoldoendes maar 1,5 etc wel te verstaan. In de vijfde haalde ik minder onvoldoendes dan in de vierde.
Hierdoor haalde ik bijna de vijfde niet, oeps..

IMG_3535

Zo zat..uh…lag ik erbij tijdens vele lessen. Doordat er meer klassikaal les werd gegeven vond ik het echt 3 keer niks. Dus ik was ook altijd bezig met iets anders of gewoon slapen. Zeker in het examenjaar, daar had je bijvoorbeeld 3 keer per week wiskunde, dude…het was bijna om te janken. Echt meedoen tijdens de les heb ik nooit gedaan eigenlijk

IMG_6031

Op een gegeven moment deed ik geen moeite meer om op tijd te komen, mijn motivatie was compleet weg. Soms meldde ik me gewoon ziek en ging naar huis om zelfstandig aan het werk te gaan. Zodra je niet verplicht was om te gaan, kwam ik gewoon niet opdagen.

Zo vlogen 2 jaren voorbij, dit is het moment waar ik afgelopen 2 jaar naar verlangde. Gewoon examens maken, slagen en dan weg wezen! Ik heb ook onwijs leuke tijden gehad op school maar zeker ook mindere tijden, wat ik ze nog steeds kwalijk neem. Inmiddels heel wat kennis rijker en vrienden natuurlijk. Toch is er maar 1 ding, van school afgaan en nooit meer terug komen. Mijn zusje begint in augustus ook op mijn middelbare school, ik ben erg benieuwd of ze het leuk gaat vinden na al mijn verhalen. Ik kijk er echt naar uit om om de HvA te beginnen in september en ik hoef dan maar een paar minuten te reizen naar school ipv 50 minuten!!

Bnb944UCQAEv376.jpg large
bron

Ik wens alle examenkandidaten heel veel succes en hopen dat we allemaal dat euforische moment van slagen mogen mee maken! Hard work pays off, na je examen en uitslag heb je zoveel tijd om te genieten van het leven dat je even moest missen de afgelopen weken! Work hard, play hard!

x dana

You may also like

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *