School update #5

school update 5
Blok 1 van mijn tweede jaar is om, en wat ging dat snel….Dit jaar begon zo awkward, mijn klas kende ik niet echt. Van de ongeveer 25-30 mensen kenden ik er wel geteld 2. Langzamerhand was iedereen wat losser en begon het schooljaar echt. Zo heb ik de vakken Business Mandarin tot mijn minst geliefde vak International Trade and Money. Als laatst vertel ik je wat toekomst plannen!

Dit blok had ik weer mijn favoriete docente, ze is Amerikaans maar met een geweldig gevoel voor humor! Behalve dat is ze ook nog streng. Dus een groepsgenoot werd uit onze groep gezet omdat hij niet voldeed aan de eisen voor het vak. Wel moest er ruzie aan te pas komen, erg jammer maar eigen schuld dikke bult. Dat vak heb ik gelukkig wel gehaald.

Verder heb ik weer Chinees, na 5 jaar het niet meer hebben geleerd deed ik het absoluut niet slecht. Thuis spreek ik geen Mandarijn, maar ik was het niet vergeten. De cijfers logen er ook niet om, ik had een 9-9.4-9.2 en een 10. Jammer genoeg kwam ik 0,09 punten te kort voor een afgeronde 10.

De rest van de vakken waren niet zo boeiend. International Trade and Money is een helse vak. Nog leuker, bij mijn tentamen waren ze de gedeelte met open vragen vergeten. Dus ik had extra tijd om dat te leren wat echt nodig was. Vervolgens waren er 2 mogelijkheden om hem te maken, ik deed hem op de eerste datum. Ik kan je zeggen dat deze toets nergens opslaat. We hebben 19 hoofdstukken moeten leren en vervolgens wordt niet eens 15% van de hoofdstukken gevraagd. Dus dit wordt klagen. Jammer genoeg heb ik een 5.3 gemiddeld gehaald.

Nu draait het allemaal om voorbereidingen voor jaar 3, dus we kregen informatie over minors, exchange en internships. Zo wil ik mijn minor doen in Bangkok, exchange in New York en internship in China. Dit komt natuurlijk niet allemaal uit de lucht vallen. Zo moet ik echt goeie cijfers halen om naar New York te gaan en wil ik heel graag een beurs hebben voor mijn internship. Dat kan via een Chinese niveau beheersing toets(HSK), die heb afgelopen 6 december gemaakt.

Nu nog mijn propedeuse halen…

x dana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *